Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Maja Kunšič

Članica igralskega ansambla Lutkovnega gledališča Ljubljana od leta 2004.

Maja Kunšič, foto Mimi Antolović
foto: Mimi Antolović

Leta 2001 je zaključila lutkovno izobraževanje v Gledališko-lutkovnem studiu pod okriljem Lutkovnega gledališča Ljubljana. Pred tem je diplomirala iz socialne pedagogike na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani. 

Kot igralka-animatorka je v LGL ustvarila več kot petdeset vlog in leta 2011 uprizorila svoj prvi solo avtorski projekt Vsi drugačni, vsi čudni.

Prejela je številne nagrade, med njimi skupinsko nagrado za animacijo v predstavi Vžigalnik na mednarodnem lutkovnem festivalu Poletni pristan v Mariboru, več domačih in mednarodnih nagrad za predstavo Turlututu in nagrado za najboljšo animacijo za vlogo Malega v predstavi Medved in Mali, Bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije. 

V matičnem gledališču ima status prvakinje.

Od leta 2020 nastopa v predstavi Moby Dick francosko-norveške skupine Plexus Polaire (koprodukcija LGL), s katero gostujejo po vsem svetu.

Vrsto let nastopa kot lutka-lik Bober Bor v Studiu Kriš kraš na TV Slovenija. Posoja tudi glas različnim risanim junakom.

NAGRADE

  • 2023 – nagrada za igralsko in animacijsko stvaritev za vlogo v predstavi Palčica, Mednarodni festival lutkovnega gledališča – PIF, Zagreb
  • 2010 – nagrada za animacijo tričlanski zasedbi v predstavi Vžigalnik, Mednarodni lutkovni festival Poletni pristan v Mariboru
  • 2011 – posebna nagrada ansamblu za koherentno izvedbo uprizoritvene zamisli v uprizoritvi Love Dolls, Bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije
  • 2017 – nagrada za igro in animacijo v predstavi Medved in mali, Bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije

TRENUTNO IGRA V UPRIZORITVAH