Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Podkast

filePath

V kraljestvu domišljije

V kraljestvu domišljije je podkast Lutkovnega gledališča Ljubljana, v katerem razstiramo zanke našega ustvarjanja. Podkaste pripravlja vsestranska Tjaša Koprivec Vuga, ki se bo v vsaki epizodi poglobila v svet nastajanja novih uprizoritev našega gledališča. Vprašanja bo zastavljala ustvarjalkam in ustvarjalcem, ki z nami snujejo kraljestvo domišljije.

Tjaša Koprivec Vuga je pesnica, urednica, pravljičarka, voditeljica literarnih večerov, konferenc in predstavitev ter radijska voditeljica. Je avtorica pesniških zbirk Ostanejo naj le konci prstov in zrna rose (2007) in istoimenske pesniško-glasbene zvočne knjige ter Tu je moj onkraj (2019). Leta 2012 je podpisala povedko Slavček in granatno jabolko. V Lutkovnem gledališču Ljubljana je nastopila v uprizoritvah Močeradek gre čez cesto, ki jo je leta 2013 režiral Matija Solce in Japonske pravljice Chiare Guidi (2016).

Urednica in voditeljica: Tjaša Koprivec Vuga
Sourednica in koordinatorka: Eva Jera Hanžek
Kamera, zvok in montaža: Gregor Gobec
Avtorica animacije aviza: Tajda Pavletič
Avtorica ilustracije: Zala Kalan
Grafična oblikovalka: Maja Rebov
Za Lutkovno gledališče Ljubljana: Uroš Korenčan, direktor in Mare Bulc, umetniški vodja

Podkast je na voljo na različnih platformah (Apple Podcasts, Spotifiy, Deezer, YouTube), poslušate pa ga lahko tudi tukaj. V video obliki pa je podkast na voljo na našem Vimeo kanalu

Prva sezona