Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Pravilnik o zasebnosti

Prijava na e-novice

Upravitelj podatkov Lutkovno gledališče Ljubljana, Krekov trg 2, Ljubljana za obveščanje o programu Lutkovnega gledališča Ljubljana zbira sledeče podatke: elektronski naslov, ime in priimek, telefon ter naslov. Za prijavo na e-novice zbira samo elektronski naslov.

Podatki se zbirajo izkjučno v primeru, da ste mu jih prostovoljno posredovali ob prijavi na e-novice. Z vpisom vašega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo Lutkovno gledališče Ljubljana obveščalo o svojem programu, spremembah programa, odpovedih predstav, vpisu abonmajev in drugih informacij potrebnih za spremljanje programa gledališča.
Vaši osebni podatki za prijavo na e-novice bodo uporabljeni le za namen, za katere ste dali svoje soglasje. Vaših osebnih podatkov Lutkovno gledališče Ljubljana v nobenem primeru ne bo prodajalo, posojalo ali kakorkoli drugače posredovalo nepooblaščenim tretjim osebam brez vaše privolitve.

Preklic soglasja

Svoje soglasje za uporabo in upravljanje z vašimi osebnimi podatki lahko kadarkoli prekličete na enak način, kot ga ste ga podali. Za preklic soglasja v prijavni obrazec na spletni strani ponovno vpišete svoj prijavni elektronski naslov in nanj prejmete potrditveno sporočilo. S potrditvijo prijavnega elektronskega naslova bo aktiviran preklic soglasja. 

Odjava

Kadarkoli lahko pisno na elektronski naslov pr@lgl.si ali s klikom na gumb ODJAVA v e-novicah zahtevate od upravljavca osebnih podatkov trajno ali začasno prepoved uporabe vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja.

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadarkoli preko spodnjega kontaktnega obrazca izbere in pošlje ustrezen zahtevek za dostop do osebnih podatkov, ki jih upravljavec o njem zbira in obdeluje, za popravek osebnih podatkov, izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki, ugovor k obdelavi osebnih podatkov ali za prenosljivost osebnih podatkov.
Spletni uporabniki se lahko v primeru kršitve njihovih pravic pri zbiranju, obdelavi in hrambi osebnih podatkov kadarkoli pritožijo informacijskemu pooblaščencu in so tudi upravičeni do pravnih sredstev ter odškodnine in odgovornosti v primeru neukrepanja nadzornega organa.

Varovanje podatkov

Lutkovno gledališče Ljubljana spoštuje vašo pravico do zasebnosti in stremi k najvišji stopnji varstva osebnih podatkov. Zato smo zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.

E-novice Lutkovno gledališče Ljubljana pošilja preko spletne aplikacije GDPR manager, ki zagotavlja popolno anonimizacijo osebnih podatkov prejemnikov e-novic in v skladu z načelom minimizacije omogoča dostop do osebnih podatkov zgolj pooblaščenim osebam in zgolj na podlagi prejetih zahtevkov za popravek, dostop, omejitev, ugovor, prenos ali izbris osebnih podatkov.

Spletna aplikacija GDPR manager zagotavlja popolno sledljivost pooblaščenih uporabnikov aplikacije (z geslom in uporabniškim imenom zaščiten dostop do aplikacije) ter avtomatsko evidentira dostop pooblaščenih uporabnikov do aplikacije in njihove aktivnosti znotraj aplikacije.

Osebne podatke bo Lutkovno gledališče Ljubljana skrbno varovalo ter preprečevalo njihove morebitne zlorabe. Vaši osebni podatki bodo uporabljeni samo za namen oziroma za namene, za katere ste podali svoje strinjanje, z uporabniškim imenom in geslom zavarovan dostop do njih pa imajo zgolj pooblaščene osebe upravitelja osebnih podatkov, ki so zavezane k skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki v skladu z veljavno evropsko zakonodajo.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v Lutkovnem gledališču Ljubljana je Tjaša Tomšič (tjasa.tomsic@lgl.si).

Kakršnakoli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu www.lgl.si lahko naslovite na elektronski naslov pr@lgl.si.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Lutkovno gledališče Ljubljana, Krekov trg 2, Ljubljana

Ljubljana, 22. maj 2018

Uroš Korenčan
Direktor