Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

MočLutkovna miniaturka, trajanje 60 min

  15+
Moč, foto Urška Boljkovac
Lutkovna miniaturka Moč je svojevrsten lutkovni nokturno, intimna meditacija in kontemplacija o vzvodih družbenih razmerij. Preizprašuje različne motive moči in šibkosti, javnega in zasebnega.

Z minimalnimi nejezikovnimi sredstvi, zadržano groteskno komičnostjo in z močno glasbeno komponento draži gledalčeve občutke. Atmosfersko močna predstava, ki se osredotoča na različne postopke upravljanja lutk in gledalce umesti med zrcala, nitke, luči in steklo, je estetsko svojevrstna in prepričljiva. Predstava je avtorsko delo treh lutkovnih ustvarjalcev. Jiři Zeman, igralec in režiser, je član mednarodnega gledališča Krepsko, ki ustvarja specifični gledališki jezik z absurdno tragikomiko, s čarobnimi atmosferami ter prepletom cirkuških in lutkovnih elementov. Gregor Lorenci, likovnik in izumitelj svojstvenih tehnik izdelave lutk in scene, je eden od vidnejših ustvarjalcev lutkovnih podob pri nas (Ostržek, Meso ali razodetje). Martina Maurič Lazar, igralka in režiserka, članica LGL, se po uprizoritvah Nariši mi backa, Poštarski pravljici in Laili ponovno predstavlja z lastnim projektom.

V predstavi so uporabljeni svetlobni efekti, ki lahko motijo občutljive gledalce.

Premiera 20. junija 2019, Vadbenica LGL
Avtorja, režiserja in igralca: Jiří Zeman k. g. in Martina Maurič Lazar
Oblikovalec lutk: Gregor Lorenci
Avtor glasbe: Milko Lazar
Oblikovalka svetlobe: Maša Avsec
Producentka: Alja Cerar Mihajlović
Vodja predstave: Luka Bernetič
Scenski tehnik: Kemal Vrabac Kordiš
Izdelovalci lutk, scene in kostumov: Gregor Lorenci, Taeko Yoshida, Jiří Zeman, Polona Černe, Zoran Srdić, Iztok Bobić, Sandra Birjukov, Marjeta Valjavec
Izvajalci glasbe: Vasilij Meljnikov - violina, Milko Lazar – klavir, čembalo in Milko Lazar Ensemble
Asistenta ekipe: Benjamin Zajc, Jošt Rogelj
: V predstavi je uporabljena tudi glasba Johanna Sebastiana Bacha in Domenica Scarlattija.
Vsa zasedba
Kritike