Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Škrt škrt kra čof!Lutkovna predstava, trajanje 40 min

  3+
Škrt škrt kra čof!, foto Jaka Varmuž
Škrt škrt kra čof! je nežna pravljica za najmlajše, kjer se prepletajo močna čustva in bogata domišljija. Žabec Jerko se boji iti spat. Kaj je ta zvok – škrt škrt kra čof – ki se sliši pod njegovo posteljo? Jerkov oče ga poskuša prepričati, da ni ničesar, česar bi se moral bati. Vse dokler se sam ne uleže v posteljo in tudi njega zbudi skrivnostni zvok noči.
Ko otroci spremljajo zgodbo o nočnih strahovih malega žabca, je tudi njih malce strah, ker se poistovetijo z glavnim junakom, skupaj z njim iščejo rešitev in tolažbo ter hkrati razrešujejo svoje napetosti in težave. Tudi gledališka predstava lahko postane prostor, v katerega otroci »vstopijo« in ugotovijo, da ni tako hudo, če si majhen in boječ. Tovrstne zgodbe otrokom podajajo pomembna sporočila: da strah obstaja in da ima vsakdo lahko svoje strahove.

Belgijska ilustratorka in pisateljica Kitty Crowther (1970) je leta 2010 za svoje delo prejela prestižno svetovno nagrado za otroško literaturo Astrid Lindgren. Žirija je v obrazložitvi zapisala, da so v njenem svetu vrata med domišljijo in realnostjo široko odprta. Avtorica je napisala in ilustrirala več kot štirideset knjig, ki so prevedene v dvajset jezikov. V slovenščini se je prvič predstavila leta 2012 prav s slikanico Škrt škrt kra čof!.


Premiera: 23. september 2017, Mali oder LGL
Avtorica: Kitty Crowther
Režiserka: Ivana Djilas
Avtorica likovne podobe, scenografka, kostumografka: Barbara Stupica
Glasba: Blaž Celarec
Igrajo: Brane Vižintin, Aja Kobe, Klara Kastelec k. g., Blaž Celarec k. g.
Asistent režije: Brane Vižintin
Dramaturginja in lektorica: Metka Damjan
Asistentka dramaturgije: Nuša Kalanj
Oblikovalec svetlobe: Kristjan Vidner
Vodja predstave in oblikovalec zvoka: Luka Bernetič
Lučno vodstvo: Kristjan Vidner, Maša Avsec
Scenski tehnik: Richard Maasarani
Producentka: Ana Rokvić Pinterič
Izdelava lutk, scene in kostumov: Zoran Srdić, Iztok Bobič, Žiga Lebar, Barbara Stupica, Polona Černe, Zala Kalan, Sandra Birjukov, Marjeta Valjavec, Mojca Rodman, Uroš Mehle s.p.
Vsa zasedba
Kritike