Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Štiri črne mravljiceLutkovna predstava, trajanje 35 min

  3+
Štiri črne mravljice, foto: Urška Boljkovac
Štiri črne mravljice je zbirka kratkih prilik o štirih mravljicah, v katerih je vsega ravno prav – poezije, humorja, ritma, besed, rim, topline in modrosti. Polne so drobnih užitkov in duhovitih prigod, ki porajajo meditativne razmisleke in prebujajo z bistroumno poanto. Kaj srečajo mravljice, ko se odpravijo v medvedji brlog, da bi srečale medveda? Medveda ne, pač pa pamet.
Kadar dežuje in jim je tesno, se stisnejo močno močno in tesnoba mine. V soju mesečine si pripovedujejo pravljice, ki jih ponesejo širom sveta, sonce pa se jim kaže kot sladka mandarina, ki jih bo, ko se ji približajo, stopila v sončne žarke. Nimajo ušes, zato si uhane pripnejo na klobuke in šale, kajti kdor gleda z vso širino srca, ta ne pozna meja. Tako kot morje, ki ga imajo za svoj dom, čeprav še nikdar niso čofotale v njem. Kajti morske mravlje so navzven čisto take kot vse druge. Navznoter pa, navznoter imajo srce, brezmejno kot morje.

Anja Štefan, slovenska pesnica, pisateljica in pravljičarka, je v sodelovanju z ilustratorjem Zvonkom Čohom ustvarila očarljivo in duhovito slikanico, ki bo – dopolnjena z novimi prigodami štirih črnih mravljic – zaživela še v vseh dimenzijah, ki jih ponuja lutkovni oder.


Predstavo si lahko ogledate v živo v gledališču ali kot video na zahtevo na spletni strani: https://vimeo.com/ondemand/stiricrnemravljice. Cena za 48-urni ogled je 5 evrov, ki jih plačate s kreditno kartico ali paypalom.

Premiera: 14.05.2014
Avtorica: Anja Štefan
Režiserka: Martina Maurič Lazar
Igrajo: Asja Kahrimanović, Polonca Kores, Matevž Müller, Katja Povše k. g.
Avtorici dramatizacije: Anja Štefan, Martina Maurič Lazar
Dramaturginja: Jera Ivanc
Avtor likovne podobe: Zvonko Čoh
Avtorja in izvajalca glasbe: Milko Lazar, Nino de Gleria
Lutkovni in scenski tehnolog: Žiga Lebar
Kostumografinja: Jadranka Pavlović
Oblikovalec svetlobe: Kristjan Vidner
Lektorica: Irena Androjna Mencinger
Producentka: Pija Bodlaj
Vodja predstave in oblikovalec zvoka: Izidor Kozelj
Glasba posneta v studiu: Ropotarnica
Lučni mojster: Kristjan Vidner
Scenska tehnika: Milan Škrbić, Andrej Slinkar, Niko Štabuc
Izdelava lutk, scene in kostumov: Žiga Lebar, Maja Češnovar, Iztok Bobić, Sandra Birjukov, Polona Černe, Zvonko Čoh, Zala Kalan, Larisa Kazić, Jernej Remše, Mitja Ritmanič, Zoran Srdić, Marjeta Valjavec
Vsa zasedba
Kritike