Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

ZverjasecLutkovna predstava, trajanje 40 min

  3+
Zverjasec, foto: Urška Boljkovac
Miška je lačna. Lakoto ji, tako kot vsaki miški, najbolje potešijo lešniki. Takšni najslajši, ki rasejo v gozdu. Gozd pa je poln najrazličnejših lačnih plenilcev. Tu je prihuljena in zvita lisica, pametna in samozavestna sova ter zapeljiva in vitka kača – vse bi jo rade za večerjo. Da bi se jih rešila uporabi domišljijo in pamet. Izmisli si zverjasca: „Ima postrani kremplje, grozne obrvi, čekane, pomarančne oči, črn jezik v gobcu …, najraje pa je lisice na žaru, sladoled, namočen v sovjem soku, in pražene kače.“ Lisica, sova in kača se prestrašijo in hitro najdejo takšno ali drugačno opravilo, češ da se jim mudi domov. V resnici pa jih je strah. Že se zazdi, da je miški uspelo prelisičiti živali, ko se v zgodbi zgodi nov preobrat. Pred miško stoji pravi zverjasec – prav takšen kot ga je oblikovala v svoji domišljiji. Torej resnično obstaja? In zelo zelo je lačen. Bo miška dovolj iznajdljiva, da bo ugnala tudi njega?

Zverjasec je zgodba, polna preobratov, humorja ter odličnih rim angleške pisateljice in pesnice Julie Donaldson. V LGL je zaživela v režiji Jaka Ivanca ter v prevodu in adaptaciji pesnika Milana Dekleve. Zato se poleg napete zgodbe o tem, kako se premaga strah obeta še čisto pravi muzikal s pesmimi, ki si želijo postati enako popularne kot je popularna zgodba o zverjascu.

Predstava Zverjasec je uprizorjena na podlagi slikanice Zverjasec, © ilustracije Axel Scheffler (1999), © besedilo Julia Donaldson, izdana pri Macmillan Children’s Books, London, slovenski založnik Mladinska knjiga (2010).

Premiera: 18.04.2013

Avtor: Julia Donaldson, Axel Scheffler
Režiser: Jaka Ivanc
Dramatizacija: Milan Dekleva
Dramaturgija: Andrej Jaklič
Likovna podoba in scenografija: Natan Esku
Nastopajo: Gašper Malnar, Brane Vižintin / Iztok Lužar, Martina Maurič Lazar, Jure Lajovic / Lovro Finžgar
Glasba: Davor Herceg
Lektura: Tatjana Stanič
Oblikovanje luči: Kristjan Vidner
Asistent režije: Brane Vižintin
Lutkovna tehnologija: Mitja Ritmanič
Producentka: Ana Rokvić Pinterič
Vodja predstave in oblikovalec zvoka: Izidor Kozelj
Lučni mojster: Matej Vidic
Scenski tehnik: Iztok Vrhovnik, Milan Škrbič
Izdelava lutk in scene: Tiziana Alberton, Iztok Bobić, Anna Bailey, Sandra Birjukov, Sarah Brown, Natan Esku Richard Maasarani, Zoran Srdić, Jernej Remše, Mitja Ritmanič, Marjeta Valjavec, Delo osvobaja d.o.o.
Vsa zasedba
Kritike