Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

AkvarijVodna pustolovščina, trajanje 40 min

  3+
Akvarij, foto: Urška Boljkovac
Najprej je bilo jajce. In to jajce je odšlo na pustolovščino. V velikem akvariju, polnem vode, se med brbotajočimi mehurčki giblje, skače in nori. V svojem malem kraljestvu počasi spoznava bogastvo življenja, rojenega iz praznine in dolgčasa. Na svoji poti se izvali v črnega račka, nato odraste, vmes pa odkriva raznobarven svet medsebojnih odnosov. Kmalu spozna, da večno prijateljstvo lahko živi v srcu, da so najmočnejše vezi pogosto nevidne in da je (za)misel najdragocenejše seme razvoja.

Uprizoritev Akvarij temelji na principih otroške igre, navdahnjene v kopalni kadi in na poletni plaži, začinjene s ščepcem znanosti iz kemijskega laboratorija. Prek animacije jajca s pomočjo preprostih kemijskih reakcij se na odru snujejo slikoviti prostori nenavadne pustolovščine, polne vizualno zanimivih in skrivnostnih podob.

Uprizoritvi sledi 15-minutna predstavitev kemijskih poskusov, uporabljenih v predstavi.

Uprizoritev je nastala v sklopu produkcijskega projekta Wide Eyes, ki je del projekta Ustvarjalne Evrope Small Size in v sodelovanju s projektom Znanost na cesti (ZnC).

Miha Golob je gledališki in lutkovni režiser, ki je v minulih nekaj letih tako v tujini kot doma prejel vrsto nagrad na področju lutkovne režije in avtorstva. Njegovi koncepti se pogosto naslanjajo na idejo preigravanja in raziskovanja raznolikih stilov predmetnega gledališča.

PREMIERA: 16. februar 2017, Mali oder LGL

»Uprizoritev Akvarij je z vizualnostjo kot osnovnim ciljem predstave odličen primer gledališkega razumevanja ciljne publike – otrok. Učinkovita, privlačna in dramaturško odlično oblikovana predstava malim (in velikim) gledalcem nudi 30 minut čistega zadovoljstva.« – Igor Tretinjak, »Vizualna poslastica za tiste v plenicah in za vse, ki se tako počutijo«, SiGledal, 29. 9. 2018


Avtor: Miha Golob
Režiser: Miha Golob
V okviru evropskega projekta Small Size: Wide Eyes
Dramaturginja: Mojca Redjko
Avtor vizualne podobe: Miha Golob
Igrata: Miha Arh in Gašper Malnar
Scenografka: Larisa Kazić
Avtor glasbe: Miha Arh
Oblikovalec svetlobe: Kristjan Vidner
Vodja predstave in oblikovalec zvoka: Alojz Sedovnik
Lučno vodstvo: Niko Štabuc
Scenski tehnik: Slobodan Ilić
Izdelava scenskih elementov: Larisa Kazić, ABC Ribe - Fishbox, Acrytech, Uroš Mehle, Zoran Srdić, Sandra Birjukov, Polona Černe
V sodelovanju s projektom: Znanost na cesti (Slovensko akademijsko tehniško-naravoslovno društvo SATENA)
Znanstveno svetovanje in priprava eksperimentov: dr. Kristina Žagar Soderžnik
Za pomoč se zahvaljujemo: Klari Paulini Golob, Dragici Haramiji, Petru Kusu, Darji Potočan
Vsa zasedba
Kritike