Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Skozi tisočere zgodbe od doma

filePath
V času ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa ostajamo povezani z vami, dragi obiskovalci, tudi skozi otroško in mladinsko literaturo. Branja v naši knjigarni Skozi tisočere zgodbe smo preselili na splet.

Najprisrčnejši velikan

Pravljico Najprisrčnejši velikan (avtorja Julia Donaldson in Axel Scheffler, Mladinska knjiga), bere igralec Jure Lajovic, ki nastopa tudi v glavni vlogi Velikana v predstavi, ki bo premiero doživela po spletu konec decembra.

Kapitan Nik in psiček Reks

Ob dnevu zemlje igralec Voranc Boh bere knjigo o odgovornem ravnanju z odpadki Kapitan Nik in psiček Reks (avtorica Vivian French, izdala založba Epistola), Nik Škrlec pa skrbi za glasbene efekte.

Atlas mitov

Igralec Nik Škrlec in dramatičarka, prevajalka in klasična filologinja Jera Ivanc predstavljata knjigo Atlas mitov založbe Morfemplus. Velik pregledni atlas, ki na zemljevid sveta postavi bogove, junake in pošasti, za katere so ljudje na določenem območju verjeli, da jim krojijo usodo in prihodnost, je delo Thiaga de Moraesa. 

Pekarna Mišmaš

Nik Škrlec se je tokrat pogovarjal z igralko Natašo Keser o Pekarni Mišmaš Svetlane Makarovič. Primerjala sta ilustracije v dveh različnih izdajah - Pekarno Mišmaš iz leta 1974 in zbirko pravljic Zlata mačja preja iz leta 2014 - in našla tudi nekaj različnih zapisov iste pravljice.

Pokrovitelja Lutkovnega gledališča Ljubljana

filePath
filePath