Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Ponudba

Naše predstave in kulturno-umetnostni programi omogočajo poglobljeno doživljanje gledališča in ponujajo predloge, kako gledališko umetnost ustvarjalno preplesti z učnim programom ter spodbuditi udejanjanje družbeno angažiranih idej na presečišču kulture in umetnosti, znanosti in tehnologije. 

Informacije in rezervacije: Špela Juntes, T 01 300 09 76, E organizacija@lgl.si

V podzavihkih lahko najdete izpostavljene uprizoritve našega gledališča za določene ciljne skupine. Predstave so pospremljene s pedagoškimi gradivi, ki jih lahko najdete ob opisih posameznih predstav na naši spletni strani.
Na voljo so vam tudi naslednji kulturno-umetnostni programi.
Pogovor po predstavi
POGOVOR PO PREDSTAVI
V, OŠ, SŠ / 30 minut  / 1€ na osebo

Po ogledu katere koli od predstav iz programa Lutkovnega gledališča Ljubljana se o njej pogovorimo. Ugotavljamo, kako je nastala in spregovorimo o ustvarjalcih. Čeprav so na odru le igralci (in/ali lutke), pri predstavi sodeluje še mnogo drugih ustvarjalcev, ki jih občinstvo nikoli ne vidi. Učenci se spoznajo s celovitostjo gledališkega ustvarjanja in predstavo doživijo še bolj poglobljeno.

Skriti kotički
SKRITI KOTIČKI
Vodeni ogled gledališča
V, OŠ, SŠ / 60 minut  / 4€ na osebo

Skriti kotički se lahko izvajajo kot samostojna aktivnost ali v navezavi z ogledom predstave. 

Gledališče nista samo dvorana in oder. Gledališče živi tudi v zaodrju, zato bomo raziskali vse kotičke gledališča, ki so za obiskovalce predstav navadno skriti. Obiskali bomo različne gledališke odre, lutkovno delavnico, maskirnico, tonsko kabino in zaodrje. Ustavili se bomo tudi pri Martinu Krpanu, ki že več kot tri desetletja s strešnega okna veselo pozdravlja mimoidoče. Pogled v zaodrje bo udeležence spodbudil k razmisleku o pomenu interdisciplinarnega dela, ki je ključno za delovanje gledališč. Ogledi so namenjeni vsem starostnim skupinam in so vsakokrat prilagojeni občinstvu.
Z odra v muzej
Z ODRA V MUZEJ
Lutkovna ali dramska predstava + povratna vožnja z vzpenjačo + vodeni ogled Lutkovnega muzeja
V, OŠ, SŠ / 120 minut  / 10€ na osebo

Po ogledu katere koli lutkovne ali dramske predstave s programa Lutkovnega gledališča Ljubljana sledi ogled muzejske razstave na Ljubljanskem gradu. Na izbiro so različni vodeni ogledi Lutkovnega muzeja.

Moja Ljubljana
MOJA LJUBLJANA
Lutkovna ali dramska predstava + pogovor + povratna vožnja z vzpenjačo + vodeni ogled Ljubljanskega gradu
V, OŠ, SŠ / 180 minut  / 10€ na osebo

Po ogledu katere koli lutkovne ali dramske predstave s programa Lutkovnega gledališča Ljubljana sledi pogovor o gledaliških vsebinah in vodeni ogled Ljubljanskega gradu.