Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Vrtci

Naše kraljestvo domišljije namenjamo predvsem mlademu občinstvu, tudi vrtčevskim otrokom. Z uporabo barvitih in igrivih lutk otroke popeljemo v čarobni svet, poln glasbe, smeha in zgodb. V uprizoritvah spodbujamo otroke k uporabi svoje domišljije, cilj pa so dragoceni nauki o prijateljstvu, medsebojnih odnosih, prijaznosti in o tem, kako pomembno je biti zvest samemu sebi. Z vsako predstavo otrokom želimo omogočiti stik z gledališčem, kjer se lahko smejijo, učijo in zabavajo.

V nadaljevanju opozarjamo na nabor uprizoritev, za katere verjamemo, da ključno bogatijo otroško domišljijo in spodbujajo njen razvoj. 

Na tej povezavi lahko oddate povpraševanje.

2+

Sara Eržen

Ti loviš!

filePath
Veseloigra s tekom in petjem o dveh sosedih, med katerima se odvije napeta in zanimiva tekma, ki na koncu obrodi prijateljstvo.

Hervé Tullet

Turlututu

filePath
Lutkovna miniaturka iz kovčka temelji na dogodivšcˇinah Turlututuja, lika, ki ga že vecˇ let razvija priznani francoski ilustrator in avtor Hervé Tullet. 

3+

Miha Golob

Akvarij

filePath
Vodna pustolovščina o jajcu, ki v velikem akvariju, polnem vode, med brbotajočimi mehurčki skače, se giblje in zabava.

Tone Pavček

Angeli

filePath
Igriva poezija angelov, ki jih utelešata razposajena in nežna igralka in glasbenik, ki skoraj iz nič ustvarjata raznolike like in pokrajine.

Peter Svetina

Kako je gospod Feliks tekmoval s kolesom

filePath

Napeta dirka mestnega posebneža, ki namesto dirkalnega kolesa vozi Pony, namesto zmagi pa sledi užitku - v vožnji, limonadi, hladni vodi, lepem dnevu.

H. C. Andersen

Palčica

filePath
Kanonska zgodba o zvestobi samemu sebi, ki zahteva obilico odločnosti, pokončnosti in poguma.

Matija Solce

Štirje muzikanti

filePath
Znana ljudska pravljica o bremenskih godcih, ki na naših odrih blesti že 13 let. Štiri živali se odpravijo na pot in v mestu presenetijo ljudi s svojo glasbo.

Peter Svetina

Timbuktu, Timbuktu

filePath
Ugledališčena poezija, v kateri otroci, ki se iz šole odpravijo na pot do Timbuktuja, srečajo teto, ki se guga z zvezdami, dedka, ki nabira oblake ...

Matija Solce

Tjulenj

filePath
V igro podob in zvokov se ulovijo vtisi naravnega življenja: atmosfere severnega sija, dinamični prizori divjih živali in kompozicije večglasnega petja.

Anja Štefan

Zajčkova hišica

filePath
Nežna zgodba o tem, kako se lahko vsak od nas kdaj znajde v stiski in brez strehe nad glavo in o tem, kako lepo in pomembno je, da si takrat pomagamo.

4+

po motivih Antje Damm

Obisk

filePath
Dedek iz predmetov okoli sebe začne snovati magični domišljijski svet, v katerem ni več tako osamljen.

5+ (predšolski otroci)

Angela Nanetti

Moj dedek je bil češnjevo drevo

filePath
Družinska zgodba treh generacij se odvija okoli velikega drevesa, ki ga je dedek posadil ob rojstvu hčere, kasneje pa se je na njem igral z vnukom Tonijem. 

Tin Grabnar, Tjaša Bertoncelj, Tadeja Pungerčar

Nebo nad menoj

filePath
Predstava sestavlja, prestavlja in razstavlja slikovite prizore, ki se po načelu dokumentarnosti nizajo v zgodbo o vplivu okolja na severnega medveda. 

Miha Golob

Peskovnik

filePath

Igra v peskovniku preraste v metaforo vznika in uravnoteženja obstoja ter kot aktivno igrišče spodbuja tako spoznavne kot čustvene razvojne procese.

Wolf Erlbruch

Račka, Smrt in tulipan

filePath
Preprosto oplemenitenje življenjskih dogodkov z rahločutno obzirnostjo ter lahkotno poetično prozo, ki jo prežema humor.

Miha Golob

Tunel

filePath
Nenavadna predstava, ki išče udobje v temi in svetlobo odmerja kot slastno sladico. Sprva se zdi, da je svetlobo mogoče nadzorovati, teme – neznane, nevarne – pa ne.