Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Prva triada OŠ

Naše lutkovne predstave so lahko razburljiva in poučna izkušnja za učence prve triade osnovne šole. Zasnovane so tako, da pritegnejo domišljijo mladih učencev in jih povežejo z liki na odru. Vključujejo zmes humorja, glasbe in zgodb, liki pa se spoprijemajo z izzivi, ki spregovorijo o sodelovanju, vztrajnosti in prijaznosti. Naš cilj je mladim učencem zagotoviti zabavno in interaktivno izkušnjo ter jim pomagati pri razvijanju sposobnosti kritičnega mišljenja in ustvarjalnosti. Naše predstave so tudi odličen način, da se učenci seznanijo z umetnostjo in njenim pomenom. 

V nadaljevanju opozarjamo na nabor uprizoritev, za katere verjamemo, da ključno bogatijo otroško domišljijo in spodbujajo njen razvoj. 

Na tej povezavi lahko oddate povpraševanje.

Sara Eržen

Ti loviš!

filePath
Veseloigra s tekom in petjem o dveh sosedih, med katerima se odvije napeta in zanimiva tekma, ki na koncu obrodi prijateljstvo.

Hervé Tullet

Turlututu

filePath
Lutkovna miniaturka iz kovčka temelji na dogodivšcˇinah Turlututuja, lika, ki ga že vecˇ let razvija priznani francoski ilustrator in avtor Hervé Tullet. 

po motivih Bjørna Fredrika Rørvika in Alice Lima de Faria

Mala vrla viteza

filePath
Predstava, ki je nastala po pripovedi norveškega pisatelja Bjørna F. Rørvika, spodbuja k iskanju alternativnih rešitev, ki so dobre za vse vpletene. 

Tone Pavček

Angeli

filePath
Igriva poezija angelov, ki jih utelešata razposajena in nežna igralka in glasbenik, ki skoraj iz nič ustvarjata raznolike like in pokrajine.

Katarina Planinc

Desetnica

filePath

Predstava o deklici, ki mora od doma in se na poti srečuje s spoznavanjem sveta in sebe, izhaja iz znane in pretresljive arhetipske teme o desetem otroku istega spola, ki mora od hiše.

H. C. Andersen

Palčica

filePath
Kanonska zgodba o zvestobi samemu sebi, ki zahteva obilico odločnosti, pokončnosti in poguma.

Matija Solce

Štirje muzikanti

filePath
Znana ljudska pravljica o bremenskih godcih, ki na naših odrih blesti že 13 let. Štiri živali se odpravijo na pot in v mestu presenetijo ljudi s svojo glasbo.

Peter Svetina

Timbuktu, Timbuktu

filePath
Ugledališčena poezija, v kateri otroci, ki se iz šole odpravijo na pot do Timbuktuja, srečajo teto, ki se guga z zvezdami, dedka, ki nabira oblake ...

Matija Solce

Tjulenj

filePath
V igro podob in zvokov se ulovijo vtisi naravnega življenja: atmosfere severnega sija, dinamični prizori divjih živali in kompozicije večglasnega petja.

Anja Štefan

Zajčkova hišica

filePath
Nežna zgodba o tem, kako se lahko vsak od nas kdaj znajde v stiski in brez strehe nad glavo in o tem, kako lepo in pomembno je, da si takrat pomagamo.

po motivih Antje Damm

Obisk

filePath
Dedek iz predmetov okoli sebe začne snovati magični domišljijski svet, v katerem ni več tako osamljen.

Miha Golob

Tunel

filePath
Nenavadna predstava, ki išče udobje v temi in svetlobo odmerja kot slastno sladico. Sprva se zdi, da je svetlobo mogoče nadzorovati, teme – neznane, nevarne – pa ne.

Angela Nanetti

Moj dedek je bil češnjevo drevo

filePath
Družinska zgodba treh generacij se odvija okoli velikega drevesa, ki ga je dedek posadil ob rojstvu hčere, kasneje pa se je na njem igral z vnukom Tonijem. 

Tin Grabnar, Tjaša Bertoncelj, Tadeja Pungerčar

Nebo nad menoj

filePath
Predstava sestavlja, prestavlja in razstavlja slikovite prizore, ki se po načelu dokumentarnosti nizajo v zgodbo o vplivu okolja na severnega medveda. 

Račka, Smrt in tulipan

filePath

Preprosto oplemenitenje življenjskih dogodkov z rahločutno obzirnostjo ter lahkotno poetično prozo, ki jo prežema humor.