Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
/default/abonmaji/KUL 2023-24/kul_abonma_2324_web_955_355_bener.jpg
PREDSTAVE V PRIHODNJIH DNEH
      Za otroke       Za mladino in odrasle   A   Abonma
Novice
26.09.2023
Iz Zagreba, kjer se je zaključil 56. mednarodni festival lutkovnega gledališča – PIF, so sporočili, da je žirija v sestavi Karen Smith, Edvarda Majarona in Hrvoja Seršića za igralsko in animacijsko stvaritev nagradila igralko Lutkovnega gledališča Ljubljana Majo Kunšič za vlogo v predstavi Palčica, ki jo je tudi režirala.
10.09.2023
Včeraj se je v Lutkovnem gledališču Maribor zaključil že 12. Bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije, na katerem se je LGL v tekmovalnem programu predstavilo z uprizoritvama Tunel (režija: Miha Golob) in Obisk (režija: Ivana Djilas), v spremljevalnem programu pa s Palčico Maje Kunšič. Na zaključni slovesnosti je žirija v sestavi Jelena Sitar Cvetko, Alja Predan in Igor Tretinjak podelila nagrade največjim presežkom domače lutkovne produkcije zadnjih dveh let.
05.09.2023
Članice komisije Nika Bezeljak, režiserka in gledališka pedagoginja, Mojca Kreft, dramaturginja in teatrologinja, ter Martina Maurič Lazar, igralka in režiserka, so na podlagi pravočasno prejetih predlogov podelile Klemenčičevo nagrado in Pengovove listine, ki venčajo presežke v slovenskem lutkarstvu.
29.08.2023
V LGL smo v sklopu projekta Sense of Sharing gostili delavnico italijanske kostumografke Emanuela Dall’Aglio, ki so se je udeležili umetniki iz Španije, Italije in Slovenije. Sense (of) sharing je projekt Ustvarjalne Evrope.

Prijavite se na e-novice

Prijava

Z veseljem izvem kaj novega, zato se strinjam, da lahko moj elektronski naslov uporabite za obveščanje o programu Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.