PREDSTAVE V PRIHODNJIH DNEH
      Za otroke       Za mladino in odrasle   A   Abonma
Novice
17.09.2019
Izšla je nova številka strokovne revije za lutkovno umetnost in gledališče animiranih form Lutka, ki prinaša strokovne prispevke domačih in tujih avtorjev o vplivu sodobnih tehnologij na razvoj in dojemanje sodobne lutkovne umetnosti. Namenjena je predstavitvi raznolikih praks interdisciplinarnih ter hibridnih oblik sodobnega lutkarstva in tematizaciji spremljajočih sodobnih problemskih tokov.
16.09.2019
V Mariboru se je v soboto zaključil 10. bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije, na katerem se je v tekmovalnem programu zvrstilo 11 predstav. Strokovna žirija je grand prix festivala podelila uprizoritvi Nekje drugje Lutkovnega gledališča Ljubljana, ki jo je režiral Tin Grabnar. Lutkovno gledališče Ljubljana je dobilo skupaj kar devet nagrad za štiri uprizoritve.
05.09.2019
Klemenčičevo nagrado, najvišje priznanje za življenjsko delo na področju lutkarstva in lutkovne umetnosti v Sloveniji, ki jo podeljuje združenje slovenskih lutkovnih ustvarjalcev Unima Slovenija, letos prejmeta Breda in Tine Varl za vrhunske stvaritve na področju lutkovne umetnosti.
09.07.2019
Po uspešni sezoni, ki je bila v znamenju rekordnega števila gostovanj, številnih mednarodnih nagrad, uprizoritev, ki so navdušile občinstvo in kritike, ter obeležitve 70-letnice delovanja, z desetimi novitetami vstopamo v novo sezno.

Prijavite se na e-novice

Prijava

Z veseljem izvem kaj novega, zato se strinjam, da lahko moj elektronski naslov uporabite za obveščanje o programu Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.

3 reasons to book on our web site